Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Recepty > Vegaboloňské špagety

Vegaboloňské špagety

Datum publikování: 8.7.2015 | Kategorie: Hlavní jídla
Jsou to v podstatě boloňské špagety tak, jak je s oblibou děláme v Čechách (znalci Italské kuchyně ať raději ani nečtou :) ), jen místo mletého masa jsou použité cibuláčky. Cibuláčky seženete ve zdravé výživě, 8 kousků asi za 35,- Kč, jsou to sojovo zeleninové karbanátky. Místo nich můžete použít sojový granulát.
Vegaboloňské špagety

Ingredience (2 porce): 

špagety

cibuláčky 3 ks (nebo sojový granulát uvařený v zeleninovém vývaru)

2 cibule

2 stroužky česneku

olej, rajčata (nebo rajčata z plechovky, rajský protlak nebo kečup - co zrovna máte doma)

oregáno

koření na mleté maso

sůl, pepř

A to bych to nebyla já, kdybych tam nevrazila ještě feferonku.

 špagety

Postup: 

Na oleji osmahnete cibuli, po chvíli přidáte česnek. K cibuli a česneku rozdrobíte cibuláčky. Stačí zmáčknout a samy  se rozpadnou. Okořeníte oregánem, kořením na mleté maso, posolíte a opepříte a ještě chvilku smažíte. Pak přidáte rajčata, příp. k tomu protlak nebo kečup a feferonku, chvíli prohříváte a je hotovo. Pak už jen dochutit podle chuti. Podává se se špagátama. Fakt dobrota :)

 

Výživové hodnoty na 1 porci (včetně špaget):

Energie     2030 KJ

Bílkoviny   20 g

Sacharidy  76 g

Tuky         9 g

 

 

Komentáře