Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Recepty > Špenát z jarních kopřiv

Špenát z jarních kopřiv

Datum publikování: 29.3.2014 | Kategorie: Přílohy
Dušením se listy kopřivy zbaví chloupků a pálivosti, takže se dá bez problémů konzumovat. Navíc obsahuje mnoho vitamínů a na jaře ji naleznete na každém kroku.
Špenát z jarních kopřiv

Ingredience:

cibulka

olej

kopřivy

smetana nebo mouka

sůl

pepř

česnek

Postup:

Kopřivy vaříme cca 10-15 min, poté slijeme, vodu necháme na pohnojení kytek nebo použijeme k přípravě polévky nebo čaje. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mouku a po chvíli kopřivy. Podlijeme vodou a dusíme. Poté rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a česnekem. Místo mouky můžeme použít rostlinnou smetanu (doporučujeme). V tom případě uvařené kopřivy podusíme na cibulce, podlejeme trochu vody, rozmixujeme a zjemníme smetanou. Dochutíme solí, pepřem a česnekem. 

Komentáře