Omáčka z červené čočky
Každé jídlo, kde se vyskytne jako hlavní ingredience čočka, je doslova bílkovinová bomba. Že to může být i omáčka k těstovinám by asi málokoho napadlo, ale určitě to vyzkoušejte :)

Ingredience (3 porce):
250 g červené čočky
500 g pasírovaných rajčat
trochu kečupu
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce lahůdkového droždí
4 lžíce sezamových semínek
olej
sůl. pepř, majoránka
Postup:
Čočku uvaříme podle návodu a slijeme. Osmahneme cibulku a na pánev k ní přidáme čočku, pasírovaná rajčata, kečup a majoránku. Můžeme přidat i kečup. Chvilku prohříváme a mícháme a na konec dochutíme česnekem, solí a pepřem. Servírujeme s těstovinami a posypeme vegankým parmezánem podle knížky Vegan v kondici - Lahůdkové droždí smícháme s mletým sezamovým semínkem v poměru 1 : 1.
Výživové hodnoty (s posypem z droždí, bez těstovin):
Energie: 1713 KJ
Bílkoviny: 28 g
Sacharidy: 58 g
Tuky: 9 g
Komentáře