Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Recepty > Omáčka z červené čočky

Omáčka z červené čočky

Datum publikování: 3.3.2016 | Kategorie: Hlavní jídla
Každé jídlo, kde se vyskytne jako hlavní ingredience čočka, je doslova bílkovinová bomba. Že to může být i omáčka k těstovinám by asi málokoho napadlo, ale určitě to vyzkoušejte :)
Omáčka z červené čočky

Ingredience (3 porce):

250 g červené čočky

500 g pasírovaných rajčat

trochu kečupu

1 cibule

2 stroužky česneku

4 lžíce lahůdkového droždí

4 lžíce sezamových semínek

olej

sůl. pepř, majoránka

čočka

Postup:

Čočku uvaříme podle návodu a slijeme. Osmahneme cibulku a na pánev k ní přidáme čočku, pasírovaná rajčata, kečup a majoránku. Můžeme přidat i kečup. Chvilku prohříváme a mícháme a na konec dochutíme česnekem, solí a pepřem. Servírujeme s těstovinami a posypeme vegankým parmezánem podle knížky Vegan v kondici - Lahůdkové droždí smícháme s mletým sezamovým semínkem v poměru   1 : 1.

Výživové hodnoty (s posypem z droždí, bez těstovin):

Energie: 1713 KJ

Bílkoviny: 28 g

Sacharidy: 58 g

Tuky: 9 g

Komentáře