Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Recepty > Jak vyzrát na melasu: pohanková kaše

Jak vyzrát na melasu: pohanková kaše

Datum publikování: 1.7.2015 | Kategorie: Snídaně
Tahle snídaně mi vyřešila dvě věci - jednak jak ochucovat obilné kaše, když mi kombinace obilnin a ovoce nedělá dobře na trávení a také jak do snídaně zakomponovat blackstrap melasu, která je sice úžasným zdrojem vápníku i železa, ale vůbec mi nechutná. Kombinace melasy s kokosovým cukrem už zase ale tak hrozná není :)
Jak vyzrát na melasu: pohanková kaše

Ingredience:

75 g kvalitní bio pohanky (u pohanky  se vyplatí si připlatit. Bio pohanka totiž nezanechává žádnou pachuť) - ale lze samozřejmě použít i jiné obilniny - jáhly, ovesné vločky, rýže... 

1 lžíce blackstrap melasy (když s ní začínáte, klidně jí dejte míň a postupně jak si budete zvykat, zvyšujte množství)

voda nebo rostlinné mléko (používám vodu)

3 lžíce kokosového cukru

skořice

různé vychytávky co jste zvyklí používat (já občas přidám protein, chlorelu, oříšky, semínka, tahini nebo mandlové máslo)

Pohanková kaše

Postup

Pohanku nebo jinou obilnou kaši uvařte a přidejte ostatní suroviny.

Výživové hodnoty (pohanka, cukr a melasa v uvedeném množství)

Energie: 1511 KJ

Bílkoviny: 9 g

Sacharidy: 75 g

Tuky: 2 g

 Na blackstrap melasu se vyplatí si zvyknout. Jedna lžíce vám totiž dodá 178 mg Vápníku (což je cca 20 % DDD) a 3 a půl mg železa. 

 

Komentáře