Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Recepty > Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Datum publikování: 25.1.2014 | Kategorie: Domácí pečivo
Křupavé rohlíky, na kterých si pochutná každý.
Domácí rohlíky

Ingredience na 16 menších rohlíků:

1/2 kg hladké mouky

25 g droždí

10 g oleje

5 g cukru

10 g soli

Trocha octa

1/4 l rostlinného mléka (použila jsem sušené ovesné)

Sůl, mák nebo kmín na posypání


Postup:

Mmouku smícháme s droždím rozmíchaným v trošce mléka, přidáme olej, cukr, sůl a zbytek mléka a vytvoříme těsto. Dáme vykynout na teplé místo asi hodinu. Těsto pak rozdělíme na 8 stejných čtverečků, každý přeřízneme na dva trojúhelníčky, a z každého trojúhelníčku umotáme rohlík. Potřeme vodou s kapkou octa a posypeme solí a mákem nebo kmínem. Vložíme do trouby roztopené na 250 stupňů a pečeme asi 15 min. Pokud rohlíky hodně zhnědnou, teplotu stáhneme (já stahovala po 5 min. na asi 180 stupňů).

 

Komentáře