Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Recepty > Cuketová polévka

Cuketová polévka

Datum publikování: 11.7.2017 | Kategorie: Polévky
Když začne sezóna cuket a rajčat a vy už nevíte, co s nimi - udělejte si z nich kotel této výborné polévky!
Cuketová polévka
A protože je cuket vždy přehršel, s oblibou tuto polévku zamrazuji v kyblících na chvíle, kdy nestíhám nebo se mi nechce vařit.
 
Tento recept mám od své pratety z Rakouska, kam jsem jezdila na prázdniny jako malá. Této polévky jsem se nikdy nemohla nabažit :)
 

Ingredience: Cibule, rajčata, cuketa, dobromysl (oregáno), sůl, zeleninový bujón.

cuketovka

 
Postup:
 
Dvě velké (klidně obří! :)) cibule nakrájejte nahrubo, nechte zesklovatět v hrnci na oleji. Přidejte několik nakrájených, dobře dozrálých rajčat (třeba 5 ks) - čím víc jich bude, tím to bude víc podobné rajské. Přidejte velkou hrst čerstvého nakrájeného oregana (dobromysli) - pokud máte jen sušené, tak posypte trochu sušeným. Nakrájejte ještě na kostky nakrájenou cuketu, přidejte ke směsi a vše chvíli poduste. Klidně toho může být skoro plný hrnec. Potom zalejte vodou, osolte, můžete přidat i zeleninový bujón, kdo má rád výraznější chuť jídla a nechte zhruba 10 minut vařit, než zelenina změkne. Rozmixujte, v případě potřeby dosolte a můžete vychutnávat! :)
 
 
Dobrou chuť přeje Tarra :)

Komentáře