Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Recepty > Burgery z hlívy a červené čočky

Burgery z hlívy a červené čočky

Datum publikování: 4.4.2018 | Kategorie: Hlavní jídla
Dnešní placky se hodí k bramborové kaši (máme nejraději brambory vařené s jáhly a potom rozmačkané a dochucené) nebo klasicky do housky jako Burgery.
Burgery z hlívy a červené čočky

Ingredience:

1 velkou cibuli
3 menší mrkve
250 g  hlívy
hrnek červené čočky (v suchém stavu)
3 lžíce řepkového oleje
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce rajčatového protlaku
majoránka
2 stroužky česneku
Sůl
Špaldová mouka na spojení
Ovesné vločky a slunečnicová semínka na obalení

placky

Postup:

Čočku uvaříme klasicky dle návodu. Cibuli pokrájíme na menší kusy a dáme osmažit do zlatova na pánvi. Mrkev a hlívu nasekáme najemno (já sekám v robotu). Přihodíme ke zlátnoucí cibulce a necháme pár minut prosmažit. Přidáme sójovku, rajčatový protlak a čočku. Poté dochutíme majoránkou, česnekem a solí. Ke konci vmícháme špaldovou mouku. Odstavíme z plotny a necháme lehce vychladnout. Poté tvarujeme větší kuličky (nejlíp to jde rukama namočenýma do studené vody) a děláme z nich silnější placky, které obalujeme ve směsí ovesných vloček a semínek. Pokládáme na plech (z tohoto množství vznikne cca 11 placek) a lehce zakápneme olejem. Pečeme nejdříve cca 20 minut na 190 stupňů, a když placky chytají hezkou barvu, otočíme je a ještě tak deset minut pečeme.

Dobrou chuť.

Komentáře