Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Recepty > Bublanina

Bublanina

Datum publikování: 26.2.2016 | Kategorie: Chuťovky
Dnešní recept nepatří mezi ty nejzdravější, ale když dostanete chuť na buchtu, nechcete se s ničím dlouho patlat a zároveň potřebujete zpracovat sezónní ovoce nebo udělat v mrazáku místo pro deset kilo robi, dá se :) Oproti běžné bublanině je místo vejce použitá vanilková hraška, polovinu cukru jsem nahradila vanilkovou stévií a polovinu bílé mouky celozrnnou špaldovou.
Bublanina

Ingredience na 25 kousků:

150 g bílé mouky

150 g špaldové celozrnné hladké

70 g cukru

vanilková stévie dle chuti (cca 10 kapek)

2 lžíce hrašky

0,5 dl oleje

300 ml sójového mléka

prášek do pečiva

voda

čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce

bublanina

Postup:

všechny ingredience kromě ovoce smíchejte, vodu dolijte dle potřeby, aby těsto bylo mírně tekuté na vylití na plech. Posypte ovocem a pečte při 180 stupních cca 30 min. 

Dobrou chuť :)

Výživové hodnoty na jeden kousek:

Energie:   334 KJ

Bílkoviny:  2 g

Sacharidy: 13 g

Tuky:         2 g

 

 

Komentáře