Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Superpotraviny > Nepražené kakao prášek Bio 125g

Nepražené kakao prášek Bio 125g

Nepražené kakao prášek Bio 125g
Nepražené kakao prášek Bio 125g
Nepražené kakao prášek Bio 125g

Popis produktu

Kakaové boby od Iswari jsou sušená semena nepražených kakaových plodů. Díky jejich šetrnému zpracování při nízkých teplotách (bez pražení) jsou v nich zachovány všechny nutričně bohaté látky, díky nimž bývalo kakao Indiány právem nazýváno pokrmem Bohů.

Vychutnejte si kakao v jeho nejčistší podobě!

 

  • Obsahuje enzymy dobré nálady
  • Mimořádné hodnoty antioxidantů
  • Bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega 6
  • Obsahuje zejména hořčík, železo, síru, chrom, mangan a zinek
 

ZPŮSOB POUŽITÍ: Přidejte do müsli, dezertů, jogurtu, ranních cereálií, apod. Truffels s kakaovými boby a goji:1 lžička kakaových bobů, 1 lžička goji, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička karobového prášku, 4 mandle, 5 datlí. Vše společně nasekejte v robotu na hrubou směs, která půjde tvarovat. Vytvořte truffles. Servírujte na talíři posypané karobovým práškem. Dobrou chuť!

 

Obsah balení: 125 g

NA PŘÁNÍ NASKLANÍME I VĚTŠÍ, VÝHODNĚJŠÍ BALENÍ - 250g, 800g.

Složení: 100% bio nepražené kakao

Výživové údaje ve 100 g výrobku: 

Energetická hodnota 1739 kJ / 415 kcal 
Tuky  11 g (z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g) 
Sacharidy 44 g (z toho cukry 1,5 g) 
Bílkoviny  25 g 
Sůl  <0,1 g 
Vláknina  11 g 

Podrobný popis:

Kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmiterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady.

Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami – kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů.

Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny a obsahují zdraví škodlivé trans-mastné kyseliny.

Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi.