Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Zdravé mlsání > Kakaové boby v kokosovém cukru Bio - EXÓTICA

Kakaové boby v kokosovém cukru Bio - EXÓTICA

Kakaové boby v kokosovém cukru Bio - EXÓTICA
Kakaové boby v kokosovém cukru Bio - EXÓTICA

Popis produktu

Drcené nepražené kakaové boby obalené v kokosovém cukru jsou výjimečnou lahůdkou, která kombinuje jemnou hořkost kakaa nejkvalitnější odrůdy Criollo s karamelovou sladkostí kokosového cukru, jenž je získáván z květů kokosových palem.

Kakao je jednou z nejvýživnějších plodin na světě díky obsahu minerálů, enzymů a antioxidační kapacitě.

Kokosový cukr je nerafinované sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem 35.

Díky této kombinaci si můžete dovolit tuto mimořádnou pochutinu bez výčitek svědomí vůči Vašemu tělu.

Pozor: produkt způsobuje těžkou chuťovou závislost :-)!

 

  • Obsahuje enzymy dobré nálady
  • Mimořádné hodnoty antioxidantů
  • Obsahuje zejména hořčík, draslík, železo, mangan a zinek
  • Mimořádně lahodná kombinace chutí 

 

Způsob použití

Přidejte do müsli, dezertů, jogurtu, ranních cereálií nebo mlsejte samotné. Doporučujeme konzumovat max. 20 g (4 malé lžičky) denně kvůli velmi vysokému množství minerálů.

 

Obsah balení: 100 g.

Složení: 92 % bio kakaové boby, 8 % bio kokosový cukr 

Výživové údaje ve 100 g výrobku: 

Energetická hodnota 2053 kJ / 498 kcal
Tuky  37 g (z toho nasycené mastné kyseliny 23 g)
Sacharidy  19 g (z toho cukry 10 g)
Bílkoviny  7,2 g 
Sůl  0,1 g 
Vláknina 

32 g 

 

Podrobný popis:

Kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmiterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady.

Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami – kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů.

Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny a obsahují zdraví škodlivé trans-mastné kyseliny.

Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi.

Kokosový cukr je mimořádný tím, že patří mezi skutečné delikatesy a současně našemu tělu prospívá. Je získáván v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Nektar je potom zpracováván v místních vesnicích domorodci a získané krystalky jsou výjimečnou pochutinou s jemně karamelovou příchutí.

Nízký glykemický index 35 ho činí vhodným sladidlem pro mírné diabetiky a také pro ty, kteří upřednostňují sladidla, jež nezatěžují slinivku břišní. Dále obsahuje vysoké množství minerálů jako hořčík, draslík, zinek a železo. Je také bohatý na vitamíny skupiny B.

Je považován za sladidlo, které nejméně zatěžuje životní prostředí a je tak ideální pro udržitelný rozvoj ekonomik třetího světa. Kokosový cukr není rafinovaný!