Etické sportování

Nákupní košík

0 ks za 0 Kč

VeganSport.cz > Oleje > Jojobový olej BIO kosmetický 100 ml

Jojobový olej BIO kosmetický 100 ml

  • Novinka
  • Značka Biopurus
  • Kategorie: Oleje
  • Naše cena (vč. DPH): 275 Kč
  • Dostupnost: Skladem

Jojobový olej BIO kosmetický 100 ml

Popis produktu

Jojobový olej byl využíván odpradávna indiány, zejména Apači. Indiánské ženy používaly jojobu pro usnadnění porodu a pro hojení jizev a vyhlazení pleti.

Řadíme jej mezi nejkvalitnější a nejvšestrannější olej při péči o pokožku těla a vlasů.

Plody jojoby obsahují až 60% tekutého vosku, přesto tento vosk nazýváme olejem. Díky svému chemickému složení prakticky nežlukne, při správném skladování je jeho trvanlivost téměř neomezená. Olej je čirý, bez zápachu a vyznačuje se skvělou vstřebatelností, nezanechává na pokožce mastný film a chrání ji před vysušením. Je mírně protizánětlivý a uklidňující a navíc obsahuje přirozený UV filtr 2 – 4, hodí se tedy skvěle pro péči o pleť po celý rok.

Svou strukturou velice podobný lidskému mazu. Obsahuje vyvážený poměr pěsticích látek, díky čemuž je vhodný pro všechny typy pleti a hojnost vitamínu A a E, který přispívá k ochraně kožních buněk.

 

Používá se:

Jeho protizánětlivý a uklidňující účinek se hodí právě při ošetřování pleti postižené akné, ekzémy a pro citlivou pleť. Výrazně napomáhá regeneraci pleti, bojuje s pigmentovými skvrnami, pomáhá uklidnit pokožku po opalování.

Je vhodný pro jakýkoli typ pokožky, intenzivně pečuje zejména o zralou a problematickou pokožku. Pokožku zklidňuje, vyživujeregeneruje, vyhlazuje, podporuje hojení jizev a je vhodný při akné a mimořádně vhodný na vrásky.

Olej lze používat místo krému na vlhkou pleť na den i na noc, lze jej obohatit o pár kapek esenciálního oleje, např. levandulového či meduňkového na zklidnění.

Používá se k masážím těla a pleti pro skvělou skluznost a vstřebatelnost,používá se i na strie.

Šetrně pečuje i o dětskou pokožku.

Pár kapek jojobového oleje vmasírovaných do vlhkých vlasů jim dodá hebkost, hydratuje a navrací přirozený lesk, vhodný je i pro suché konečky vlasů. Můžete si z jojobového oleje a některého esenciálního oleje udělat vlasový zábal. Pro vlasy se hodí esenciální olej rozmarýn, vavřín nebo tymián.

 

Skladování: Při pokojové teplotě do 22°C na tmavém místě.

Složení: 100% rostlinný jojobový olej

Obsah: 100 ml

Pouze na vnější použití!